+31 (023) 531 00 15

Vragenlijst maken

Training vragenlijst maken dataverwerking

Bijna dagelijks zijn we bij ResCon bezig met het opstellen en analyseren van vragenlijsten. Een vragenlijst maken lijkt misschien simpel, maar iedere onderzoeksvraag en iedere doelgroep vragen om een unieke aanpak. In de loop der jaren hebben we dan ook veel geleerd over de “do’s and don’ts” bij het maken van een vragenlijst.

We deelden onze kennis tijdens een 2-daagse training aan medewerkers van het Instituut Verantwoord Medicijngebruik. We gaven uitleg en deelnemers gingen aan de hand van opdrachten aan de slag met o.a. het opstellen van een uitnodigingsmail, opstellen van vragen en  dataverwerking. De training werd beoordeeld met een 7,8.

“Er is vaak geen goed-fout, maar de tips helpen om je te bezinnen op de vragenlijst en wat beter kan. Mooi dat jullie gebruik maken van materiaal van IVM zelf.” - deelnemer

Deelnemers ontvingen na afloop van de training een checklijst. Bekijk deze checklijst  en ontdek waar een goede vragenlijst aan moet voldoen.

Ook geïnteresseerd in een training over het opstellen van vragenlijsten of een andere onderzoeksdiscipline? Neem dan contact met ons op.

 

 

Contactpersoon
  • Marloes Doeswijk, MSc
  • Onderzoeker

Het IVM is de enige neutrale organisatie die de kwaliteit, veiligheid en betaalbaarheid van het geneesmiddelengebruik verbetert.