+31 (023) 531 00 15

Naasten in Kracht

Projectleiding staan blijven & steun bieden eHealth samenwerken met doelgroep

Eind 2018 is hij gereed: een interactieve website speciaal voor familie en naasten van mensen met een psychische kwetsbaarheid. Een project opgezet met 9 cliënten- en familieorganisaties uit de ggz sector. ResCon verzorgt de projectleiding van dit project.

Informatie over psychische klachten is ruimschoots voorhanden tegenwoordig. In de vorm van websites, blogs van ervaringsdeskundigen, fora, boeken, etc. Maar dat gaat vaak over de mensen die het zelf hebben. Partners, kinderen, broers en zussen die worstelen met ondersteuning van hun naaste zijn onzichtbaar. Voor veel naasten is het een zoektocht om de juiste balans te vinden tussen er zijn voor iemand anders en genoeg tijd en ruimte houden voor jezelf.

Naasten in Kracht heeft als doel om via een interactieve website de kracht van naasten te versterken met tips en trucs. Om naasten te ondersteunen, zal de interactieve website worden voorzien van informatie, psycho-educatie en ervaringsverhalen.

Om ervoor te zorgen dat de interactieve website goed aansluit bij vragen en behoeften van naasten zijn experts op het gebied van digitale psycho-educatie en naasten geraadpleegd via (groeps-)interviews. ResCon heeft deze groepsinterviews mede uitgevoerd. Op basis van de raadpleging is een raamwerking opgesteld voor de interactieve website en het ophalen van ervaringsverhalen. En dan komt het proces om alle informatie logisch te ordenen in een website en testen, testen, testen.

Naasten in kracht is een initiatief van de gezamenlijke cliënten- en familieorganisaties in de ggz en wordt mede mogelijk gemaakt met steun van het Ministerie van VWS.
 

 

Contactpersoon
  • Dr. Marloes Martens
  • Eigenaar van ResCon

Ypsilon is een vereniging van familieleden van mensen met een verhoogde kwetsbaarheid voor psychose.