+31 (023) 531 00 15
  • Home
  • Nieuws
  • Wil jij meedenken over een keuzehulp in de ggz

Wil jij meedenken over een keuzehulp in de ggz?

26 . 04 . 2018

In de ggz is het al langer een probleem dat patiënten niet altijd de juiste zorg krijgen, passend bij de ernst van hun problematiek. Soms is er sprake van overbehandeling, soms van onderbehandeling. Om te zorgen dat patiënten sneller de juiste zorg op de juiste plek krijgen heeft TOPGGz in samenwerking met de Erasmus Universiteit een aantal keuzehulpen of ‘decision tools’ ontwikkeld, waaronder de ‘transdiagnostische decision tool’. Dit instrument helpt de behandelaar beter advies te geven aan de patiënt over of behandeling in de gespecialiseerde ggz (2e lijn) of hoog specialistische ggz (3e lijn) meer aansluit bij de geïndiceerde problematiek.

In het kader van gezamenlijke besluitvorming vindt TOPGGz het van belang dat er van de transdiagnostische decision tool ook een versie voor patiënten komt. Uitgangspunt bij de ontwikkeling hiervan is een nauwe samenwerking met patiënten- en naastenvertegenwoordigers. TOPGGz heeft ResCon gevraagd deze patiëntenversie op te stellen. Hiertoe zijn wij nu op zoek naar patiënten- en naastenvertegenwoordigers die geïnteresseerd zijn hierbij mee te denken. Het gaat grofweg om een focusgroepgesprek op dinsdagmiddag 15 mei in Amersfoort en vervolgens een ronde schriftelijke feedback in juni. Er staat een vergoeding tegenover.

Geïnteresseerd? Laat dan vrijblijvend je gegevens achter via deze link. Dan nemen wij zo snel mogelijk contact met je op! Heb je vooraf nog vragen of wil je meer informatie? Neem dan contact op met Nathalie Daalder van ResCon via n.daalder@rescon.nl of 023-5310015.