+31 (023) 531 00 15
  • Home
  • Nieuws
  • Implementatie in een notendop mini college bij rescon woensdag 7 februari

Implementatie in een notendop: mini-college bij ResCon woensdag 7 februari

22 . 01 . 2018

Margot Fleuren & Marloes Martens (organisator/contactpersoon)

Woensdag 7 februari 12.30 – 14.00 uur

Locatie: Kennemerplein 7, 2011 MH Haarlem

De gezondheidszorg is voortdurend in beweging. Het gaat om nieuwe behandelingen, technologische vernieuwingen, medische richtlijnen, maar ook beleidsmaatregelen. Er zijn recent allerlei zorgstandaarden en modules in de ggz gelanceerd, er is meer aandacht voor persoonsgerichte zorg en eHealth wordt ingezet om de zorg toegankelijker te maken. Maar er liggen veel uitdagingen in de implementatie hiervan in de dagelijkse praktijk. 

Dit zijn vragen die mensen zoal stellen wanneer ze een innovatie gaan invoeren of daarin vastlopen:
Welke stappen zijn essentieel bij implementatie? Wat doe ik met mensen die voortdurend bezwaren opwerpen? Wat moet ik allemaal regelen? Wat kost implementatie wel niet? Hoe weet ik wanneer de implementatie geslaagd is? 

ResCon is gespecialiseerd in onderzoek en advies op het terrein van gedragsverandering en implementatie in de zorg. Tijdens de lunchlezing geven we je een kijkje in de keuken. We bespreken hoe je systematisch te werk kunt gaan bij invoering van innovaties in de zorg en vinger aan de pols kunt houden. Een mini-college implementatie, onder het genot van een broodje.

Geef u op door een e-mail te sturen aan Annemarie Lunenberg (a.lunenberg@rescon.nl) met de vermelding van:  aanmelding lunchbespreking. Vermeld in de mail uw naam, e-mail adres en eventuele dieetwensen.