+31 (023) 531 00 15
  • Home
  • Nieuws
  • Aan de slag met bewegen op de kinderopvang

Aan de slag met bewegen op de kinderopvang

04 . 05 . 2020

Kenniscentrum Sport en Bewegen krijgt regelmatig de vraag hoe je binnen de kinderopvang beweeginitiatieven en -beleid van de grond krijgt. Zij willen kinderdagopvangorganisaties in de toekomst beter kunnen ondersteunen hierbij. Hiervoor was eerst beter zicht nodig op waar de behoefte nu precies ligt. Wat zijn bijvoorbeeld knelpunten bij de implementatie van beweegbeleid en in welke vorm kunnen organisaties het beste ondersteund worden? Kenniscentrum Sport en Bewegen vroeg ResCon hier onderzoek naar te doen. Hiervoor deden wij deskresearch en interviewden wij meerdere (bevlogen) betrokkenen van verschillende kinderdagopvangorganisaties. Hele leuke en inspirerende gesprekken!    

Begin dit jaar presenteerden wij in een onderzoeksrapport de belangrijkste resultaten en aanbevelingen. Een van de belangrijkste conclusies is dat een enthousiaste kartrekker een belangrijke randvoorwaarde is. Dit kan iemand uit het management zijn, maar ook een pedagogisch medewerker. Deze aanjager creëert draagvlak binnen de organisatie en bewaakt het proces.  

Benieuwd naar wat er nog meer uit het onderzoek kwam? Bekijk dan de blog van Rebecca Beck van Kenniscentrum Sport en Bewegen. Hierin zet zij de belangrijkste onderzoeksresultaten op een rij en roept zij mensen op een digitale peiling in te vullen om aanvullende informatie op te halen voor de ontwikkeling van een ondersteunend product. 

Wil je ook meer inzicht krijgen in de behoefte van een bepaalde doelgroep? Neem contact met ons op om te zien wat we voor je kunnen betekenen.